Откриха Европейското първенство по сумо

Спорт

27-04-2018, 18:22

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Близо 500 спортисти от 20 страни участват, като 45 от тях са от България

Днес стартира Европейското първенство по сумо за младежи и девойки до 21, до 23 години и мъже и жени. Близо 500 спортисти от 20 страни участват, като 45 от тях са от България. Най-добрите състезатели в света ще се съревновават, като водещите са от Русия, Украйна, Полша, Унгария и България. Пловдив е представен от 6 сумисти от спортен клуб „Тракия спорт“.
Официално стартът на шампионата беше даден от заместник-кмета Георги Титюков, Борис Начев, председател на Българската федерация по сумо и Дарио Розум, председател на Европейската федерация по сумо.
„Пловдив е спортната столица на България и Европейска столица на културата през 2019 година и с радост сме домакини на Европейското първенство по сумо“, приветства Георги Титюков и пожела най-добрите да спечелят.
Първенството се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив до 29 април в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“.  Съоръжението, върху което спортистите се състезават, така нареченото „дохио“, е изградено на място, високо е 50 сантиметра и е с размери 6 на 6 метра.
Награждаването на победителите ще става всеки ден след края на всички схватки. Входът и за трите дни е безплатен за зрителите.