Моуриньо твърди,че Челси е продал Салах, а не той

Жозе купил Салах в Челси

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо реагира бурно на твърденията, че той е виновникът за проваления престой на Мохамед Салах в Челси и продажбата му. В момента египетският национал прави изключителен сезон, но с фланелката на Ливърпул. Салах дойде на „Анфилд“ през лятото и до този момент реализира впечатляващите 43 гола във всички турнири за „червените“.

„Това е първият път, в който ще коментира, но всичко това е поредната несправедливост, която се говори по мой адрес. Хората казват, че аз продадох Салах, но това не е така. Точно обратното. Аз купих Салах в Челси“, каза Моуриньо.

„Аз съм този, който купи Салах. Аз бях този, който каза на клуба да купи Салах. Салах дойде в Челси, когато аз бях мениджър. Той обаче дойде, когато бе младо момче, физически не бе готов, психически бе готов“, каза още португалецът.

„Тогава решихме да го дадем под наем, той също поиска това. Салах искаше да играе повече, искаше да си тръгне и ние го пратихме под наем във Фиорентина. Там той започна да израства. След това Челси реши да го продаде", обясни още Жозе Моуриньо.

„Когато някой каже, че аз съм този, който е продал Салах, това е лъжа. Решението да го пратим под наем беше колективно, но след това решението да го продадем и да използваме парите, за да купим друг играч не беше мое“, завърши Специалния.