Обществен паркинг за 150 автомобила изградиха в район „Източен“

Мисия Пловдив

28-04-2018, 10:13

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стойността на ремонтните дейности, които включват и преасфалтиране на част от улица „Славейна“ е 200 000 лева

Нов паркинг между булевард „Източен“ и улица „Славейна“ за 150 автомобила инспектираха днес кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков. Пространството е облагородено, премахнати са 70 метални гаражи, обособени са зелените площи, монтирани са бордюри, положен е нов асфалт. Стойността на ремонтните дейности, които включват и преасфалтиране на част от улица „Славейна“ е 200 000 лева.

„До момента сме премахнали 1100 гаражи, остават 1200 в район „Източен“ предимно в кварталите „Изгрев“ и „Столипиново“. Около 30 гаража има на продължението на улица „Богомил“, като собствениците им вече са получили предизвестия за това. След като и те бъдат премахнати в рамките на няколко години пространствата там също ще бъдат облагородени“, обясни кметът на „Източен“ Николай Чунчуков.

Той уточни, че на новият паркинг, който е разпределен в няколко междублокови пространства,  предстои да бъдат разчертани и конкретните паркоместа. 46 от тях ще бъдат обявени по Наредбата за отдаване на паркоместа срещу заплащане на желаещите граждани, 20 от които вече са подали молба затова. Подобна процедура предстои и в кв. „Гладно поле“, като след премахване на гаражите там, пространство също ще бъде облагородено и ще бъдат обособени паркоместата.

Още два паркинга в район „Източен“ ще бъдат асфалтирани тази година – зад детска градина „Детелина“ за около 50 автомобила, както и на улица „Лотос“ за около 60 автомобила.

„Община Пловдив прави всичко възможно да реши проблема с паркирането, в съответствие с възможностите, които имаме. Политиката ни е насочена към инвестиране на средства в изграждането на многоетажни паркинги в общински имоти, които ще обхвата повече граждани“, заяви кметът Иван Тотев.