Преди „Берое“ – „Левски“

Двубоят под Аязмото е от 17:45 часа

Утре, 29-ти април, „Берое“ излиза в мач от XXXII кръг на Първа професионална лига срещу „Левски“ (София). Двубоят под Аязмото е от 17:45 ч. Главен арбитър на срещата е Валентин Железов от Бургас.

Билетите за мача са на цена 5  лв., а повече информация може да намерите ТУК

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Георги Аргилашки, Душан Перниш, Иван Гошев, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Павел Виданов, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Мартин Камбуров, Серджиу Негрут, Иван Бандаловски,  Веселин Пенев, Марко Адамович, Рубен Бригидо, Карлос Охене, Георги Динков, Антон Карачанаков и Мартин Райнов.

Преди изиграването на двубоя „Берое“ се намира на 3 място в класирането с актив от 55 т., а съперникът в утрешния мач е четвърти с 54 пункта.

Валентин Железов от Бургас е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Николай Чакъров и Румен Иванов. Допълнителни асистент-рефери са Рюстем Карагерен и Радослав Гидженов, а четвърти съдия е Станимир Илков. Делегат на БФС е Николай Лилов от София, а Илонка Джалева от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Левски“ 22 пъти, а 53 са победите на сметката на „сините“. 29 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 178:102 в полза на „столичани“. В Стара Загора са изиграни 52 мача, в които „зелените“ имат 18 победи, „Левски“ са с 16 успеха, а равенствата са 18. Първите два двубоя от редовния сезон между тези отбори завършиха при равенство 0:0, а в третия сблъсък между отборите „Берое“ победи с 2:1 в София. Най-честият резултат между съставите е 1:1 и 1:0 за „зелените“ (11 пъти), следван от 0:0, 2:0 и 2:1 за „Левски“ (10 пъти), съобщава beroe.bg.