Волен Сидеров: Управляващата коалиция е стабилна

Предварително информирал Борисов, че ще ходи в Крим

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров увери, че управляващата коалиция е стабилна. Убеден е, че посещението му в Крим, за което е информирал предварително премиера Бойко Борисов, не застрашава разбирателството в управлението.

Пред БНТ Сидеров напомни, че при подписването на коалиционното споразумение с ГЕРБ са се разбрали, че всяка партия си запазва правото да има свое виждане по определени въпроси. Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ каза, че не е притеснен от острата реакция на ДПС и я приема за нещо нормално.

„Да престанем да се плашим с националистите, колко е лошо патриоти да има във властта. ДПС няма как да не си говорят това, особено когато имат гости от своя Алианс. Аз от тези думи не се впечатлявам. Те са длъжни да си го направят, тука е дошъл началникът да се представят пред него. А иначе санкции не виждам как могат да станат. Нещата са стабилни в управляващата коалиция. Това е най-важното и ние сме се съгласили и приели едно нещо, че ще правим нужното. Нищо страшно не се очертава - някой да изважда България, да я разклаща, да я разцепва. Всичко това са думи приказки на политически опоненти, които трябва да напомнят за себе си“, категоричен е Сидеров.

Според него няма нищо ново в това, че са били поканени в Крим, тъй като и през 2014 година са били изпратили наблюдатели там, самият Сидеров също е ходил, срещал се е и с държавния глава. За него няма причина за скандал, тъй като още при подписване на споразуменията с другите им партньори, всички са били наясно, че всяка партия запазва своето право и своите виждания по определени въпроси да има различия. Той отрече това да е командировка от българския парламент. Те са били поканени на Международен икономически форум като гости и са представлявали партия „Атака“.