Бавят строеж на 6-етажен блок в "Младост" въпреки изрядни документи

Мисия София

29-04-2018, 16:12

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Възелът "Иванчева" продължава да се заплита

Започнаха да говорят още инвеститори, чиито проекти престояват в кабинета на арестуваната кметица на "Младост". "Смятаме да съдим общината", заяви за Нова Телевизия Валентин Захариев, собственик на земя в район "Младост", който от 20 години опитва да построи сграда там.

"Искаме да изградим това, което е възможно според градоустройството. Става дума за 6-етажна сграда. Това не е зелен район, не е междублоково пространство, а е празно място", поясни адвокатът на собствениците Стоян Митков.

Той поясни, че Иванчева няма отношение към случая, преди тя да стане кмет на район "Младост". И посочи, че тя не ги е изнудвала за искала пари. "Имаме две решения на Общински съвет", поясни юристът.

В пряка връзка от "Младост" пиарът на общината д-р Петър Кърджилов заяви: "Причината г-жа Иванчева да забави тази преписка е това, че имотът на Захариев граничи с местността парк „Въртопо” и че тази част от парка би била унищожена".

Валентин Захариев и адвокатът му горещо възразиха, че това изобщо не е същият имот, а общински терен и показаха на картата къде всъщност се намира

"На територията на имота на г-н Захариев живеят хора – едни роми – които не знаят наематели ли са", отвърна Кърджилов.