Борисовата градина събира културното многообразие на Азия

София Лайф

30-04-2018, 12:10

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

На 12 май чрез различни инициативи ще покажем какъв е животът в цели 15 източни държави

На 12 май столичната Борисова градина ще събере културното многообразие на Азия в най-различни инициативи. Според посланика на Палестина в България Мохамед ал Мадбух ще има голяма изложба с фотографии на открито.

"Палестинското участие ще се осъществи чрез палестински национален фолклорен ансамбъл. Освен това ще има и снимки на палестинските градове и на столицата Йерусалим", сподели той в ефира на България он еър.

По думите му ще има и показно на дървообработка, резба и други източни изкуства. "Искаме да покажем какъв е животът в азиатските държави. Вече има интерес към инициативата. Това е второто издание. В първото участваха 8 държави, тази година ще са 15", твърди посланикът.

Според него ще има фолклорни ансамбли от различни държави, ще има и акцент върху песните и цялостната култура на държавите.

"Ще има демонстрации и на различни бойни изкуства. Фестивалът ще бъде открит от президента Румен Радев и ще бъде под патронажа на културното, външното и министерството на туризма. Освен това инициативата е подкрепена и от кмета на София Йорданка Фандъкова", завърши Мохамед ал Мадбух.