Близо 23 млн. лева ще бъдат инвестирани в улиците на Добрич

Строителните работи по уличната мрежа и пешеходните зони да продължат до късна есен

Близо 23 млн. лева ще бъдат инвестирани в обновяването на булеварди и улици в Добрич в започналия сезон на ремонтните работи, това съобщи днес на оперативка кметът Йордан Йорданов. Той заяви, че  от години общината не е ползвала толкова голям бюджет, осигурен с проекти по оперативната програма "Региони в растеж", по Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г." , както и от собствени приходи.
Ще бъдат обновени над 30 улици, по които автомобилният трафик е най-активен. Основно ще бъдат реновирани илиците и тротоарите по "Теменуга", "Кирил и Методий", "Георги Кирков", "Максим Горки", "Стоян Михайловски" и "Детелина".

Само в участък от булевард "Трети март", който води към западната индустриална зони в града, ще бъдат ремонтирани около 28 000 квадратни метра пътна настилка. Йорданов съобщи още, че ще бъдат ремонтирани и по-малки улици, които не са преасфалтирани от десетилетия.

В програмата е включена и реконструкцията на тротоари, за които общинският съвет реши да бъдат заделени 600 000 лева - част от банков заем. Очаква се строителните работи по уличната мрежа и пешеходните зони да продължат до късна есен.