Когато Юве е опрян до стената печели...титлата

"Бианконерите" може да си позволят загуба от Рома

Поредният кръг от Серия А до голяма степен изясни спора за титлата. Ювентус спечели много важен мач като гост в Милано на Интер с 3:2. В същото време в не по-малко важен мач Наполи загуби във Флоренция от Фиорентина с 0:3.


Така, Ювентус има вече 88 точки, а Напали остана с 84 точки. До края на шампионата Юве има домакинство на Болоня, гостува на Рома и отново е домакин на Верона. В същото време Наполи приама Торино, гостува на Сампдория и е домакин на Кротоне.


"Бианконерите" може да си позволят дори да загубят гостуването си на Рома,при условие, че спечелят и двете си домакинства с Болоня и Верона. Наполи и да вземе трите оставащи срещи ще събере 93 точки. А Юве дори и при евентуална загуба от Рома и с две победи ще има 94 точки и отново ще е първи.


Ювентус всъщност удари по шампионски при гостуването си на Интер. В типично свой стил Юве когато е опрян до стената винаги печели. Така беше и в Шампионска лига с Тотнъм в Лондон, както и беше на път да сътвори чудото в Мадрид срещу Реал. Тогава бяха спрени с брутално реферско отсъждане. Сега, в Серия А загубиха от основния конкурент Наполи у дома с 0:1 и си взеха своето като гост на Интер в Милано с 3:2.


Интер ще трябва да разчита на грешни стъпки от Лацио в битката за четвъртото място и участие в групите на ШЛ. А Милан ще води битка с Аталанта за място в Лига Европа.

Ако Рома сътвори второ чудо,този път срещу Ливърпул, и спечели финала на Шампионската лига ще има още едно място за италиански отбор в най-комерсиалния турнир. Но това е в рамките на хипотезите.

Италианското първенство се оказа най-интересно от Топ 5 където окончателно ще се разбере кой е шампион в съвсем последните кръгове.