Кметът на София ще се срещне с президента на Австрия утре

Мисия София

02-05-2018, 14:03

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Двамата ще посетят площад „Александър I“, за да видят работата на Пламен Деянов по издигане на инсталацията Бронзовата къща

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще се срещне на 3 май с президента на Австрия Александър Ван дер Белен. Двамата ще посетят в 16.30 часа площад „Александър I“, за да видят работата на Пламен Деянов по издигане на инсталацията Бронзовата къща. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Република Австрия, предават от общината.

„Бронзовата къща“ се реализира по инициатива на посолството на Република Австрия и във връзка с Председателството на ЕС от България и предстоящото председателство на Република Австрия. Творбата е вдъхновена от българската традиционна архитектура и по-специално от Хрельовата кула от Рилския манастир. С тази арт-инсталация Столична община поставя символично началото на своя проект за превръщането на пространството, в това число и подземно, в галерия за съвременно изкуство, където творци от страната и чужбина ще могат да представят своите произведения. Докато в следващите дни тече изграждането на "Бронзовата къща", по оградата на обекта ще бъдат инсталирани визуализации върху винил.