В Тервел ще разцъфти Цветен мост

В зона, наречена "Еко сърце",ще имат открити уроци

В Тервел ще разцъфти Цветен мост, съобщават от кметската управа за проекта, който получава финансиране за близо 10 000 лева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Около пет декара зелени площи в парк "Черно море" ще бъдат почистени и ще бъде доизграден мост, на който ще бъдат монтирани парапети и сандъчета с цветя, пояснява заместник-кметът Диана Илиева.
В рамките на националната кампания "Чиста околна среда 2018" ще бъдат обновени и дворовете на няколко детски градини в общината. Под мотото "Да съхраним природата заедно" в детска градина "Здравец" в Тервел ще бъде изградено съоръжение за събиране и съхраняване на дъждовна вода.Децата ще се научат да пазят един от най-ценните природни ресурси - водата, и заедно със своите родители и учители ще засадят цветя в сандъчета и кашпи и ще оформят алеи.Зелените площи ще бъдат поливани с дъждовната вода. Част от съоръженията за игра ще бъдат обновени, информират от общината.
ПУДООС ще поощри и децата от детска градина "Детски рай" в село Зърнево да пазят природата като почистят къта за игри и зелените площи в двора. Ще засадят и нова растителност. В рамките на проекта ще бъдат доставени и нови уреди за забавления на открито.
В зона, наречена "Еко сърце",ще имат открити уроци и децата от детска градина "Първи юни" в Тервел. В забавачницата ще бъде изграден спортен комплекс с детски съоръжения. Децата и техните родители ще почистят и района около детската градина и ще засадят цветна леха.