48% от добруджанците декларираха доходите си по интернет

Успешно приключи данъчната кампания в областта

Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица приключи в офисите на НАП. Подадени са над 500 000 декларации. Приблизително половината от тях са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код - ПИК. От НАП отчитат сериозно повишаване на интереса към е-подаването на декларации от физическите лица.

В офиса на НАП в Добрич са постъпили до днес 12 398 годишни декларации. 5956 добруджанци са декларирали доходите си за изминалата година по интернет с електронен подпис или персонален код, което представлява над 48% от общо подадените декларации. 1093 от формулярите са постъпили чрез лицензиран пощенски оператор, като в близките дни в местния офис на Агенцията се очаква по пощата да пристигнат още над 600 формуляра.

 „Все повече добруджанци се възползват от електронните услуги, предоставени от приходната агенция. През тази година всеки втори от тях е предпочел електронната комуникация с НАП. Над 3000 граждани са ползвали своя персонален код, за да декларират доходите си за изминалата година, като по този начин са спестили както от своите разходи и време, така и на администрацията“, коментира директорът на местния офис на НАП Димитър Димитров.