Бургас отбелязва Деня на Европа

Мисия Бургас

04-05-2018, 12:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стефан Вълдобрев и „Обратен ефект“ избраха бургаския Джулай

Форумът е отворен за всички, а главни участници в него ще бъдат ученици

За пореден път Община Бургас организира инициативи, посветени на Деня на Европа. Стартът на честванията ще бъде даден с парад на знамената на страните-членки на Европейския съюз и изпълнение на химна на Европа. Маршовата музика по време на шествието ще изпълнява фанфарният оркестър към Професионална търговска гимназия, а учениците от АЕГ "Гео Милев" ще дефилират със знамената на всички страни от Европейския съюз. Маршрутът на парада ще започне от Пантеона и ще завърши пред Експозиционен център "Флора", където всички ще бъдат посрещнати с изпълнение на "Одата на радостта" от хористи на хорова школа "Милка Стоева".

От 11:00 часа в ЕЦ "Флора" представители на Младежки екип "Европа" към Представителството на Европейската комисия в България ще поставят началото на Младежки форум"#EuropeOfYouth - Предимството да бъдеш информиран". Събитието е конструирано в три модула, като всеки от тях ще даде възможност на млади хора от Бургас да се запознаят с различни европейски теми и да дискутират въпроси, свързани с бъдещето на Европейския съюз.

Форумът е отворен за всички, а главни участници в него ще бъдат ученици от клуб "Добър гражданин", клуб "Дебати", клуб "Посланици на ЕС" към АЕГ "Гео Милев", представители на младежки екип "Европа", доброволци на инициативата "Бургас харесва младите", доброволци към фондации "Астика", АСУ "Делфи", младежи от Германия, Румъния, Италия, Полша, Испания, Словения, гостуващи в рамките на проект по програма "Еразъм+" и Европейски информационен център "Европа директно - Бургас", които ще имат информационен щанд с материали

Събитията се осъществяват в рамките на проект "#EuropeOfYouth - Предимството да бъдеш информиран", който цели да повиши информираността на младите хора относно Европейския съюз, както и ролята и приоритетите на Българското председателство през 2018 г.