Нови авторски рокли за Царица Роза 2018 и нейните подгласнички

При създаването на специалните облекла Гемишева се води от розовите нюанси на маслодайната роза Дамасцена

Днес в Музея на розата 26-те красавици – кандидатки за короната на Царица Роза 2018 позираха до елегантните нови рокли, създадени от модния дизайнер Мариела Гемишева.

Новите рокли са един от акцентите в юбилейните 115-ти празници на розата в Казанлък. Вдъхновението за родената в Казанлък възпитаничка на НУПИД „Академик Дечко Узунов“ идва от атмосферата в Музея на розата в родния й град и желанието да сподели тези емоции с казанлъчани и техните гости. Така се ражда проектът „Модни обекти в цветовете на розата”, който ще бъде официално открит в Музея на розата в 17,00ч. на 18-ти май, т.г., а в последствие възниква и  предизвикателството от Община Казанлък към артиста в областта на пърформанса, инсталацията и обекта Гемишева. За първи път пред журналисти авторът на красивите тоалети представи детайли за идеята и тяхната изработка. „Всички ние трябва да имаме специално отношение към 50-та юбилейна царица!“, сподели Мариела Гемишева, 3 пъти носител на престижната „Златна игла“. Известният художник и моден дизайнер благодари за доверието на Кмета на Казанлък Галина Стоянова. При създаването на специалните облекла Гемишева се води от розовите нюанси на маслодайната роза Дамасцена. Нейните форми определят и силуета на официалните авторски облекла и избора на копринената тафта.

Анонс пред медиите за началото на празничните дни в Казанлък направи Сребра Касева, началник „Кабинет“ на Кмета на Казанлък Галина Стоянова. Тя акцентира върху 18-ти май, 2018г. и откриването на модната инсталация в Музея на розата, която първи ще видят Царици Рози и техни подгласнички през годините в най-стария конкурс за красота в България. Очаква се около 70 красавици от славното минало на конкурса в Казанлък да бъдат първите гости на модната изложба. Всяка Царица Роза ще получи от модния дизайнер подарък - лента с уникална роза.

По-късно сред експозицията на единствения по рода си музей на Балканите хубавиците на Долината на розите и на тракийските царе ще присъстват на представянето на първия албум, събрал техни фотоси и спомени от незабравимите емоции на коронясването и избора на подгласнички на Царица Роза. Царствената дамска компания ще се отправи заедно към Дома на културата в Казанлък, където трябва като жури за първи път да посочи следващата, 50-та носителка на авторитетната корона Царица Роза 2018.

За всички, които не успеят да гледат конкурса – спектакъл в залата на Културния дом поради огромния интерес от Община Казанлък ще дадат възможност спектакълът да бъде видян на открито с директно излъчване на видеостена в парк „Розариум“.