Втора нискотарифна компания ще извършва полети от Великобритания до Бургас

Парите

05-05-2018, 11:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас със стратегия за свободно засаждане на дървета

150 полета повече ще има през месец май до Бургас спрямо същото време на миналата година

Нискотарифната авиокомпания JET 2.com ще извършва полети от 9 британски града до Бургас. Това са Белфаст, Бирмингам, Единбург, Глазгоу, Лийдс, Манчестър, Нюкасъл, Лондон, Брадфорд.  Това означава, че през следващата година в региона ще има повече английски туристи, заяви Димитър Николов по време на съвместна пресконференция с министъра на туризма Николина Ангелкова и кметове на черноморски общини.

Хората, които използват такъв тип компании, са млади семейства и приятели. Те често пътуват с децата си, отсядат на избраните от тях дестинации за няколко дни и прекарват времето си в посещение на туристически и културни забележителности.

Димитър Николов подчерта, че трябва регионът и общините усилено да се рекламират чрез интернет предимно в градовете, от където се извършват полетите. Този начин е лесен път към туристите и не е много скъп.

"Това е част от формулата да увеличим потока от туристи към Бургас и Южното Черноморие. Нискотарифните полети носят реалното увеличение на туристите. Те идват в началото на сезона, идват много и след края на сезона. Имат конкретна специфика, нека да се нагодим към тях. Следващият месец ще имаме много сериозен разговор с друга голяма нискотарифна компания. Дано да постигнем договорка с тях и те да започнат да летят до Бургас", каза още Николов.

150 полета повече ще има през месец май до Бургас спрямо същото време на миналата година. През месец април е отчетен 164 процента ръст на пасажерите, пристигнали на Летище - Бургас.

Бургаският кмет поиска държавата да предостави на Община Бургас плажа Атанасовска коса, за да го стопанисва. В момента ивицата е без концесионер и не се поддържа. Община Бургас през последните години облагороди района около това място и изгради велоалея, която свързва централната част на града с квартал "Сарафово". Така плажът вече е достъпен за посетители. След като Община Бургас получи плажа, тя ще може да полага подходящите грижи за него и ще го обезопаси. Писмо с искане за това ще бъде изпратено през следващите дни до Министерството на туризма.