Накъде отива изкуството в България?

Животът

05-05-2018, 13:43

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Театралната реформа се движи много добре, посочи зам.-директорът на Народния театър

"Изкуството няма нужда да оцелява. То е това, което прави света да се движи", подчерта зам.-директорът на Народния театър "Иван Вазов" Цветан Николов пред България он еър.

Той се разграничи от твърдението, че Народният театър е заедно с протестиращите музиканти от БНР, които настояват за по-добро заплащане. Николов се съгласи, че се живее сложно без пари, но по думите му малката заплата понякога е сведена до малък ангажимент към дадена институция.

"Самият аз работя на 3-4 работи. Нима обущарят, който взима 530 лева е по-малко достоен? Всяка една сфера трябва да бъде достойно заплатена. България трябва като цяло да вдига доходите, независимо дали ще наложи рестрикции спрямо работещите. Не трябва да се гледа черногледо и не трябва да се мрънка", коментира Цветан Николов.

"Театралната реформа се движи много добре в България", подчерта зам.-директорът на Народния театър и отбеляза, че нововъведените делегирани бюджети са добър вариант за финансиране.

"Театър пред театъра" е инициава, която Народният театър ще направи за втора година. Излизаме навън, защото е приятно. Между театъра и шадравана ще построим огромна сцена с над 1000 места. Ще направим всичко възможно всеки да бъде приютен и да се наслаждава на спектаклите. Започваме на 30 юни", каза още той.