Кмета на Солун на официална визита в Пловдив

Мисия Пловдив

05-05-2018, 18:45

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По рано през деня кметът Иван Тотев даде официален старт на четвъртото издание на дефиле „Вино и гурме“

Делегация от Солун, водена от кмета Янис Бутарис е на официална визита в Пловдив. Гостите бяха посрещнати от кмета Иван Тотев, народния представител Атанас Ташков и заместник-кмета Розалин Петков.
„Солун и Пловдив трябва да работим заедно, за да направим региона на Западните Балкани още по-развит и привлекателен“, това заяви кметът на гръцкия град Янис Бутарис, като не скри добрите си впечатления от посрещането.
Официалната делегация се разходи из Стария град, като гостите разгледаха Античния театър, къща Клианти и посетиха дефиле „Вино и Гурме“, където за първи път тази година участва асоциацията на винопроизводителите от Северна Гърция.
Янис Бутарис е на двудневна визита по покана на кмета на Пловдив Иван Тотев за обмяна на опит и добри практики в местното самоуправление. В програмата е включено посещение на експерименталната база на Аграрния университет, разходка из Цар-Симеоновата градина и среща с екипа на Младежки център – Пловдив в парк „Отдих и култура“.
По рано през деня кметът Иван Тотев даде официален старт на четвъртото издание на дефиле „Вино и гурме“ в „Конюшните“. 19 изби и 12 шеф готвачи се включиха в тазгодишното издание.