Засилен полицейски контрол по пътищата и граничните пунктове в празничните дни

Екипи на Пътна полиция вече са разположени по основните пътища

Засилен контрол по пътищата и граничните пунктове, както и задължително полицейско присъствие в района на местата, където ще се проведат масови мероприятия- това са само част от мерките, които МВР предприе за опазване на реда и безопасността по време на празниците.
Екипи на Пътна полиция вече са разположени  по основните пътища, а от МВР  напомнят, че до края на седмицата е в ход специализирана полицейска операция за невръчени електронни фишове и неплатени глоби. „Нека всички водачи, знаят, че ако бъдат спрени и се установи, че имат неплатени фишове, може да им се наложи да прекратят пътуването си, поради отнемане на свидетелството“, подчертават от полицията.

Днес от 16 до 20 часа се ограничава движението на товарни автомобили. Същата мярка е предвидена, но за времето от 14 до 20 часа в последния почивен ден.
В Главна дирекция „Гранична полиция“ е създадена организация за недопускане на продължително изчакване при преминаване през пунктовете, предвид вероятната висока интензивност на движението през празничните дни. Осигурен е непрекъснат режим на работа чрез включване в дежурните смени на достатъчно полицейски служители, осъществяващи контрола по границата.
От МВР съветват гражданите да използват и алтернативни маршрути, и да се насочват не само към основните, но към по-малките гранични пунктове. Ако пътуват непълнолетни с един родител или без родителите си, задължително да бъдат снабдени с нотариално заверено съгласие от отсъстващия родител. Да носят оригинал и копие на този документ, като копието остава на граничния пункт.