Избрани Новини
Агнешкото да е прясно и мариновано за днес
Шеф Жоро Иванов обясни, че най-простата марината е киселото мляко
На Гергьовден по традиция на българската трапеза присъства агнешкото месо. Шеф Жоро Иванов каза за България он еър, че най-важните неща, за да се сготви добре месото, са то да е прясно и мариновано.
"Най-простата марината, която се използва в България, това е киселото мляко. Само по себе си то изважда този натрапчив силен аромат на агнешкото, съответно тонизира месото", обясни готвачът.
Той обясни още, че прясното месо се разпознава по мазнината, която трябва да е свежа и максимално бяла. Шеф Иванов допълни също, че на месото му трябват около 3 часа, за да се сготви добре, като посъветва домакините да слагат агнешкото във фурната, загрята на 180 градуса и завито с фолио.
Топ Новини