Два курбана за Гергьовден даде ПП ГЕРБ в „Южен”

Мисия Пловдив

06-05-2018, 19:20

Снимка:

Район Южен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стотиците миряни, дошли да се черкуват и да запалят свещ в деня на Свети Георги Победоносец, получиха от ритуалната храна

Над 500 порции агнешки курбан бяха раздадени навръх Гергьовден в два пловдивски храма. Стародавната традиция бе спазена в храмовете „Света Троица” и „Свети Прокопий” в квартал „Коматево” и бе организирана от структурата на ПП ГЕРБ в район „Южен”.
Стотиците миряни, дошли да се черкуват и да запалят свещ в деня на Свети Георги Победоносец, получиха от ритуалната храна. Веднага след празничните литургии тя бе благословена от свещениците и наречена за здраве и успехи.
Народният представител от ПП ГЕРБ инж. Атанас Ташков, който дойде в храма „Света Троица”, поздрави имениците и пожела Свети Георги да бди над  тях и семействата им.
Ръководителят на районната структура и общински съветник Георги Василев пък получи за имения си ден благопожеланията на отец Стоян и на присъстващите на ритуала в черквата „Свети Прокопий” в „Коматево”.
На празника бяха още общинските съветници Даниела Дженева, Веселин Маневски, Атанас Узунов, представители на ръководството и членове на организацията и много граждани.