Иван Тотев откри „Вино и гурме”, посрещна делегация от побратимения Солун

Мисия Пловдив

07-05-2018, 08:52

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Официалната делегация се разходи из Стария град

Делегация от побратимения Солун, водена от кмета Янис Бутарис, е на официална визита в Пловдив. В съботния 5-ти май 2018 г. гостите бяха посрещнати от кмета Иван Тотев, народния представител Атанас Ташков и заместник-кмета Розалин Петков. На срещите присъстваха директорите на ОП „Чистота” и ОП „Градини и паркове” Иван Стоянов и Стоян Алексиев.

„Солун и Пловдив трябва да работим заедно, за да направим региона още по-развит и привлекателен“, това заяви кметът на гръцкия град Янис Бутарис, като не скри добрите си впечатления от посрещането.

Официалната делегация се разходи из Стария град, посети Античния театър, къща Клианти и  дефилето „Вино и Гурме“, където за първи път тази година участва Асоциацията на винопроизводителите от Северна Гърция. Янис Бутарис е на двудневна визита по покана на кмета на Пловдив Иван Тотев за обмяна на опит и добри практики в местното самоуправление.

Делегацията посети експерименталната база на Аграрния университет, където любезен домакин бе ректорът проф. д-р Христина Янчева. По-късно се наслади на програмата на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина. По време на разходката след това кметът Иван Тотев разказа на гостите повече за нашия град, за неговата история, настояще и какви са плановете за неговото развитие. Те бяха изключително впечатлени от това, че Пловдив е много чист, зелен, спокоен и красив.

По-рано през деня кметът Иван Тотев даде официален старт на четвъртото издание на дефиле „Вино и гурме“ в „Конюшните“. 19 изби и 12 шеф готвачи се включиха в тазгодишното издание.