В края на учебната година започват ремонтите на училища в община Добричка

Добруджанци

07-05-2018, 11:26

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 2 млн. лв. се отпускат за децата в частните училища

Общината може да задели до 102 000 лева за обществената поръчка

В три училищни сгради в община Добричка с края на учебната година започват ремонтни работи, съобщават от кметската управа, цитирана от БТА.
С преобразуването на училище "Добри Войников" в село Победа в обединено трябва да бъде изградена база за обучение по новите професии - шивач и стругар,които ще усвояват учениците. Предвижда се сградата на стара работилница, която не е използвана повече от десетилетие, да бъде преустроена. Общината вече обяви обществена поръчка за строителните работи като ще бъде изградена нова електрическа инсталация и осветление.В бъдещата база за практически упражнения ще бъдат подменени дограмата и подовите настилки.
В рамките на обществената поръчка ще бъде укрепен и покривът на двуетажната сграда на основно училище "Неофит Рилски" в село Ловчанци, която е строена през 1964 година. Покривът е ремонтиран преди десетина години, но поради лошите метеорологични условия са се появили течове.
В основно училище "Васил Левски" в село Божурово също предстоят строителни работи.Складови помещения в сградата ще бъдат преустроени в сервизни помещения като ще бъде направена нова водопроводна и канализационна инсталация.
Общината може да задели до 102 000 лева за обществената поръчка, а офертите на кандидатите за строителните работи ще бъдат отворени публично на 6 юни.