Ще има ли неудобства за софиянци заради ремонта на „Граф Игнатиев“?

Мисия София

07-05-2018, 15:20

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва ремонтът на "Графа"

Спаси София: Ремонтът на "Графа" е изключително необходим

Докато трае ремонтът няма да вървят трамваите

Започнаха и основните ремонти на София. Сред най-очакваните е този на улица „Граф Игнатиев" в София. Ще се ремонтира основно и площадите „Славейков" и „Гарибалди". Крайният срок за изпълнението е до средата на октомври. Докато трае ремонтът няма да вървят трамваите.

От площад „Гарибалди“ започва най-мащабният ремонт в София тази година - на ул. „Граф Игнатиев“. До края на октомври ремонтът и реконструкцията трябва да стигне до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Настилката ще е гранит в два цвята, а цялото пространство ще е на едно ниво. Така ще се получи огромна пешеходна зона, като през нея ще минава само трамваят.

Ремонтите са свързани и с неудобства за жителите и гостите на града. "Ул. „Денкоглу“ ще е затворена за кратко, като ще строителните фирми ще се постараят преките като „Денкоглу“ и „Солунска“ да са затворени за минимален срок от време", заяви пред камерата на БНТ зам.-кмета по транспорта към СО Евгени Крусев.

"Трамваите са спрени за целия срок на ремонта. Пусната е автобусна линия, която свързва квартал Лозенец с ул. „Гурко“, Съдебната палата и останалите линии на трамвайната мрежа", каза още Крусев.

"Фирмата-изпълнител има сериозни клаузи в договора да си свърши работата в срок и максимално качествено", увери той.

"Затова отделно има друга фирма за стротиелен надзор, която ще следи за качеството на изпълняваните дейности", добави заместник-кметът.

Емблематичният книжен пажар в момента е пред хотел „Рила“, но след края на ремонта той ще се върне на обичайното си място - площад „Славейков“.