Кремена Халваджиян: Провинциалистите, които цапат, вън от София

Животът

08-05-2018, 11:32

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Тя предлага да се въведе паспорт за столицата

На връх Гергьовден известният моден стилист Кремена Халваджиян скандализира обществеността със свой коментар в социалните мрежи. В своята публикация тя нарече част от жителите на столицата провинциалисти, които оставят след себе си камара боклуци.

Халваджиян е заварила градинката около Националната библиотека в окаяно състояние и оттам идва възмущението ѝ. "Аз полагам огромни грижи - тъкмо боядисаме и то бива напръскано със спрей и надраскано. Боклуци има из целия двор и не смогваме да го събираме. Не знам защо като се посочи проблем, дискусията винаги отива някъде на съвсем друго ниво", категорична е стилистката в ефира на България он еър.

Според нея думата "провинциалист" в публикацията описва онези хора, които хвърлят боклуци и цапат столицата. "Аз също имам много приятели от провинцията, които са много добри и читави хора. В този квартал "Докторската градина" живеем вече 5-то поколение. Няма нито един простак, който да е роден там. Идват невъзпитани хора, хвърлят боклуци и си тръгват", твърди Халваджиян.

По думите ѝ месторождението е обвързано в голяма степен с възпитанието на хората и вече има останали малко истински софиянци, които пазят столицата.

В своят пост тя предлага да се въведе паспорт за София и да има черен печат за тези, които не спазват елементарните правила за една европейска столица.

"Защо всички се идентифицираха с групата, която аз описах. Хората започнаха да плюят, стигнаха до девето коляно", завърши Кремена Халваджиян.