Скандал в редиците на патриотите – Волен срещу разговорите Каракачанов-Нинова

Политика

08-05-2018, 12:37

Снимка:

ВМРО/Архив

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Управляващи и опозиция сядат на една маса

Валери Симеонов: Няма защо да обсъждам законопроектите си с „Атака“

Нов скандал е на път да разтърси сериозно редиците на „Обединените патриоти“. Лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на коалицията Волен Сидеров скочи срещу планираната за днес среща между Корнелия Нинова, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Сидеров написа критичен Фейсбук статус и отмени днешното заседание на парламентарната група.

„Срещите на Каракачанов и Симеонов с Нинова не са оторизирани от Обединени патриоти.

Във връзка с информацията, че коалиционните ми партньори от ВМРО и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов ще се срещат с председателката на БСП Корнелия Нинова, която е политически опонент на управляващата коалиция, заявявам следното:

Като председател на ПГ на ОП и създател на коалицията Обединени патриоти не съм упълномощавал въпросните лица да преговарят, с която и да е партия извън управляващата коалиция.

Всякакви такива действия вредят на вече установените споразумения за управление на България между АТАКА, ВМРО, НФСБ и ГЕРБ. Те са извън решенията на коалиционния съвет на ОП, затова трябва да се смятат за нелегитимни“.

„Такива срещи са предвидени с ГЕРБ, с ВОЛЯ, с ПГ „Обединени патриоти”, ще има и с БСП“, отговори пред журналисти друг от лидерите на коалицията, председателят на НФСБ Валери Симеонов. Той заяви, че нямал конфликт със Сидеров, а за отмененото заседание на ПГ научил от медиите.

„Това са вътрешно коалиционни въпроси, които няма да се решават пред медиите“, заяви Симеонов.

От НФСБ държат на законопроектите за шума и пушенето, които са подготвили. Относно протестите на кметовете по Черноморието за промените в Закона за шума, Симеонов коментира, че те са организирани от „кмет-рецидивист”, който и миналата година се е съпротивлявал на проверките в заведенията по морето.

Освен това кметовете не са запознати с предложенията на НФСБ и не са ги чели, защото протестирали, че им се вменяват задължения да налагат санкции, а това не е така, твърди лидерът на НФСБ. Симеонов се изненада, че малкият фамилен бизнес по Черноморието също се притеснява от промените в Закона за шума, но не коментира какво ще се иска от собствениците на малки заведения и търговски обекти при промяна на закона.

Законопроектът за тютюнопушенето на НФСБ влиза още тази седмица в парламента, потвърди Симеонов. Крайният му вариант разрешава в обособени помещения до 50% от търговската площ на заведенията да е разрешено тютюнопушенето.