За да отслабнем не трябва да гладуваме, а да променим хранителните си навици

Животът

08-05-2018, 14:30

Снимка:

pexels

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Изключително важно е да увеличим и нивото си на активност

Всяка една диета е неефективна. Когато силно ограничим калорийния прием тялото ни се стресира, метаболизмът се забавя и тялото се адаптира. В момента, в който обаче възстановим обичайния си начин на хранене, то се презапасява. Това отбеляза в студиото на България он еър експертът по здравословно хранене Яна Данаилова.

Тя подчерта, че ако искаме да редуцираме теглото си трайно и здравословно трябва да променим изцяло хранителните си навици и да увеличим двигателната си активност.

Във връзка с това колко полезни са салатите, нутриционистът коментира, че много зависи какви продукти слагаме в тях, като не е изключено една салата да бъде истинска калорийна бомба.

"Много често в заведенията се предлагат зеленчуци, гарнирани с пилешко или риба. Протеин със зеленолистно е прекрасна комбинация. Не е добре обаче да комбинираме различни видове протеини като месо и сирене например", обясни Яна.

Нутриционистът съветва още зеленчуците да не се съхраняват в найлонови плокове и сподели, че лично тя използва за целта стъклени буркани.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"