ДГС-Балчик се включи в инициативата „За лечението на Митко“

Така те помогнаха на 32-годишния Димитър Стоев от с. Оброчище

Служители на ДГС-Балчик се включиха в благотворителната инициатива-базар „За лечението на Митко“, която стартира в социалните мрежи след сигнал от жена, която е решила да помогне на 32-годишния Димитър Стоев от с. Оброчище, нуждаещ се от средства за операция със стволови клетки, за да проходи. Младият мъж е парализиран от кръста надолу, след тежка травма, която е увредила един от прешлените му и е наранила гръбначния мозък. След инцидента  Димитър Стоев е опериран в болница в Тулон, но за съжаление остава неподвижен. Правени са опити за лечението му в България, които обаче са неуспешни. Сега семейството е получило от кипърска болница оферта за хирургическа интервенция  на стойност 60 000 евро, която е непосилна за семейството. Според медиците в Кипър Митко може да проходи, но трябва да му бъде направена операция със стволови клетки.

Още като прочетохме за инициативата решихме, че трябва да се включим на всяка цена. Сумата наистина е голямо и за едно българско семейство е трудно да я събере, дори и да има подкрепата на близки и роднини. Не можем да останем безучастни към съдбата на този млад мъж, за който най-голямата мечта е отново да проходи, коментира директорът на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова. Според нея българите си остават добри хора, въпреки трудностите пред които са изправени през последните години и винаги помагат на хора в беда.

Сигурна съм, че всички заедно ще съумеем да съберем сумата и скоро Димитър Стоев ще може да пътува за Кипър. Няма нищо по-ценно от здравето за всички нас и ние служителите на ДЛС-Балчик сме решени на всяка цена да помогнем на Митко да се изправи на крака, категорична е инж. Тодорова.