Фандъкова: 38 млн. лв. е бюджетът за ремонти на кварталните улици

Мисия София

08-05-2018, 16:49

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Тя уточни, че се работи едновременно на територията на цялата Столична община

Още от миналата година отделихме средства, с които да се работи по-активно по кварталните улици. 38 млн. лева е бюджетът за текущи ремонти на територията на всички райони на София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи проверка на изпълнението на текущите ремонти на ул. „Божана“ в район „Илинден“, предаде Агенция „Фокус“.

„Изключително важна е ролята на районните кметове. Те и техните екипи представят приоритети си и осъществяват контрола върху фирмите по отношение на кварталните улици. Аз съм помолила всички да бъдат много активни и много внимателни, да направят организация и лично или техни представители да наблюдават работата. Всъщност заплащането на фирмите става само, след като районният кмет си сложи подписа. Обемът на работа е огромен тази година и трябва да се мобилизират всички районни кметове. Много е работата в кварталите, но според възможностите постепенно напредваме, за да имаме по-добри резултати“, заяви Фандъкова.

Тя уточни, че се работи едновременно на територията на цялата Столична община. 31 екипа работят ежедневно.

"Поканила съм днес колегите и представителите на фирмите, искам да увеличат броя на екипите, за да може по-бързо да се напредва. Ще използваме най-вече летните месеци, защото ремонтите са свързани с неудобства, но търпението си заслужава“, каза още кметът Фандъкова.

Тя отбеляза, че улиците, по които се работи са много, като по част от тях се извършват цялостни ремонти, а част ще се ремонтират текущо с малко по-трайни кръпки. „Няма как да минем без кръпки. Не е въпрос само за пари, а и за време, за капацитет и контрол, за който също са нужни хора и средства“, допълни столичният кмет.