Раонич победи Димитров на старта в Мадрид

Следващият турнир в програмата на Григор Димитров "Мастърс" турнира в италианската столица Рим

Григор Димитров отпадна още в първия си мач на "Мастърс" турнира в Мадрид,съобщи БФ Тенис.Българинът отстъпи с 5:7, 6:3, 3:6 на Милош Раонич за 2 часа игра.

 Така Григор не успя да изравни постижението си от миналата година, когато достигна до третия кръг в испанската столица.

Двамата тенисисти си размениха по два гейма в началото на двубоя. В петия гейм Григор се измъкна от 0:40 при подаването си.

При 5:5 Димитров сервира слабо и се стигна до две точки за пробив на съперника. Раонич пропусна първата възможност, но при втората стигна до пробив. На собствен сервис Раонич затвори сета със 7:5.

При 2:1 във втората част Димитров стигна до две точки за пробив и още при първия опит успя да стигне до брейк.

При 4:2 Раонич имаше две точки за връщане на пробива, но с два мощни сервиса Григор се спаси, а после взе подаването си. Димитров затвори частта с 6:3 в своя полза и изравни резултата в сетовете.

Решителният трети сет започна без точки за пробив до 3:3. Тогава Димитров първи имаше един шанс да вземе подаването на съперника си, но Раонич се справи. За съжаление в следващия гейм канадецът на свой ред поведе с 40:30 в подаването на Гришо, българинът се спаси, но веднага след това даде втори шанс и този път Раонич проби. На собстеен сервис канадецът затвори мача в своя полза с 6:3.

Следващият турнир в програмата на Григор Димитров "Мастърс" турнира в италианската столица Рим, който стартира на 13 май.