Варненски „спартанци“ откриват Фен Купа 2018 в морската столица

Спорт

09-05-2018, 12:40

Снимка:

Фен Купа 2018

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Регистрациите за Каменица Фен Купа 2018 са отворени

Най-добрите 32 тима от Варна, Шумен и Добрич ще премерят сили на стадион „Локомотив“ във Варна

Наздраве за футболните моменти с приятели, за морските вълни и за феновете от Варна, Шумен и Добрич. Наздраве и за Каменица Фен Купа – най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в България, който този уикенд ще гостува на стадион „Локомотив“ в морската столица. Там ще се проведе третият регионален полуфинал на Фен Купа 2018, обединяващ 32-та най-силни отбора от областите Варна, Шумен и Добрич.

За радост на участниците и посетителите, цяла група варненски „спартанци“ ще уважи откриването на турнира, което е насрочено за 17:00 ч. в петък (11 май). Сред тях ще бъдат треньорът на ПФК „Спартак“ Енгибар Енгибаров и капитанът на тима Боян Илиев, както и директорът на Дирекция „Спорт“ в община Варна Кристиан Димитров. Големият приятел на Фен Купа Божидар Искренов също ще вдъхновява футболистите, като вземе участие в традиционния демонстративен мач, непосредствено след откриването. В него един срещу друг ще се изправят сборен отбор на ветераните на ПФК Спартак (Варна) и ПФК Черно море (Варна) и сборен тим на местни журналисти.

В петък турнирът ще протече с мачовете от груповата фаза, а в събота ще продължи с директните елиминации. Името на регионалния шампион за Варна и Добрич ще стане ясно веднага след финалния мач, който ще стартира в 13:00 ч. в събота (12 май). Първенецът ще подпечата билета си за националните финали на Фен Купа 2018, които предстоят през септември. Там десетте регионални шампиона от всички краища на България ще се борят за голямата награда – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

И тази година Фен Купа заедно със своите партньори ще предложи пълна гама от футболни емоции на посетителите. Паралелно с мачовете край терените ще се провеждат множество забавни игри и предизвикателства с атрактивни награди за най-ловките участници.