Стотици отменени полети от и за Италия

Свят

09-05-2018, 17:44

Снимка:

Freeimages/Kolobsek

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

180 българи са блокирани на летището в Рим

35 от блокираните българи в Рим са настани в хотел

МВнР предупреждава българите да се информират за актуалната обстановка

Над 20 000 души са били засегнати от отмените полети в Италия заради стачка на 8 май. Това показва проверка на посолството ни в Рим, съобщават от външно министерство.

Повече от 100 полета между Италия и Обединеното кралство са отменени заради стачката на контрольорите на въздушния трафик и наземния персонал. Докато междуконтиненталните полети до и от Италия, както и до италианските острови остават незасегнати от стачните действия, много от пътуванията на къси разстояния са забавени или отменени.

„Райънер“, която превозва най-много пътници до и от италианските летища в сравнение с другите превозвачи, е отменил десетки полети, включително до и от Бергамо (Милано). Италианският национален превозвач AlItalia е отменил общо 230 полета за Европа, между които шест между Лондон и Милано, както и четири между Лондон и Рим.

British Airways е отменил 38 полета между лондонските летища и Италия, включително 14 до Милано. Авиокомпанията изрази намерение да използва по-големи самолети, където е възможно, за да обслужат засегнатите клиенти и намалят нивото на напрежение.

От МВнР призовават българските граждани, на които предстои да пътуват със самолет до и от Италия, както и в самата страна, да се информират своевременно за актуалната обстановка.

При възникване на необходимост от консулско съдействие, можете да се обърнете към консулската служба в Рим на тел. (+39) 06 360 04367 или към генералното консулство на България в Милано съответно на тел. (+39) 02 849 42941 и 00393337826043 при спешни случаи.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен