50 години ДГ „Славей”

Мисия Пловдив

10-05-2018, 09:57

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стотиците щастливи родители и близки на малките артисти преживяха вълнуващи мигове

Невероятен празник на своите родители, учители и гости поднесоха малките възпитаници на ДГ „Славей” по случай юбилейните 50 години от създаването на детското заведение. Потъналият в зеленина двор се оказа пренаселен с гости от различни поколения, свързали своя жизнен и професионален път с прославената градина. Директорът Любка Биволарска приветства празничното множество и с особено вълнение представи най-голямото съкровище на градината – малките 204 славейчета, чиито родители нетърпеливо чакаха да ги видят в новите им феерични роклички и официални костюми.
Сред гостите на събитието беше и инж.Ральо Ралев, кметът на района, който сподели, че е тук преди всичко като баща. Заедно с него беше Л.Кътова, заместник-кмет, Н.Нончева, гл. експерт „Образование и култура” на района, Д.Минева, ст.експерт в РУО, Е.Камбурова, бивш директор на градината, и десетки гости от институции в града. В приветствените си думи към множеството инж.Ралев сподели убеждението си, че ДГ „Славей” е предпочитана среда за отглеждане и възпитание на най-малките жители на район „Северен”, защото в нея децата получават безкрайна отдаденост и любов, готвят се за първите си самостоятелни житейски стъпки под ръководството на любимите си учители и лелки. С предстоящото изграждане на още две площадки градината ще осигури на всичките си групи обновени и модерно оборудвани места за игри – това съобщи кметът на множеството и подчерта, че с всички средства ще подкрепя модернизирането на детското заведение и в бъдеще.   
Стотиците щастливи родители и близки на малките артисти преживяха вълнуващи мигове, породени от очарователните изпълнения на най-малките в градината и от майсторството на големите им батковци – бъдещите първокласници, които покориха публиката с великолепни песни и танци. Много щастливи и горди бяха и учителите в детското заведение, чиито усилия и упорит труд бяха в основата на впечатляващата празнична програма.
С голяма благодарност към родителската общественост се обърна във финала на тържеството директорът Л.Биволарска, която изрази възхищението си от отзивчивостта и дейната помощ на десетки семейства, направили празника незабравимо преживяване за децата. За радост на всички присъстващи ято гълъби полетяха от покрива на детското заведение след знаковата песен „Гълъбо”, а след това на сцената децата нетърпеливо наобиколиха юбилейната торта. Малчуганите посрещнаха с викове каскадата от искри, които забликаха около тортата, а когато се свечери, дойде ред на истинската кулминация на празника - фойерверките, с които бе отбелязана юбилейната 50- годишнина на ДГ „Славей”.