Четвърта церемония по връчване на специален приз „Скритото добро“

София Лайф

10-05-2018, 12:11

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Инициативата е насочена към обединяване усилията за съпричастност, подкрепа и помощ

Столичната община ще връчи за четвърта поредна година специалните призове „Скритото добро“ на официална церемония, предават от общината. Благотворителната кампания „Скритото добро“ стартира под патронажа на г-жа Албена Атанасова – заместник-кмет на Столична община в направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания".

Инициативата е насочена към обединяване усилията за съпричастност, подкрепа и помощ. Тя приобщава всички, които през годината с действията си заявяват подкрепа за социалните инициативи на Столична община, съдействат и подпомагат обучението и развитието на деца и младежи в неравностойно положение според техните интереси, отдават грижа за възрастните хора, а така също и оказват помощ на съгражданите ни в нужда.

Кампанията провокира и много граждани, които оказват подкрепа на хората в нужда и стават съпричастни с техните проблеми по един или друг начин. Те участват в специалната категория „Добро сърце“.

Специален приз „Скритото добро“ тази година ще бъде връчен в шест категории: категория „Видимите социални каузи“, категория „Медии“, категория „Неправителствени организации“, категория „Бизнес партньори“, категория „Култура, образование, здраве“, категория „Добро Сърце“, в която участват доброволци.

Целта на Благотворителната кампания „Скритото добро“ е да се обединят бизнесът и корпоративните организации, неправителственият сектор, творческата гилдия, здравни, образователни и спортни организации за една обща кауза – подкрепа на хората в нужда.

Церемонията ще се състои от 18:30 ч. в хотел "Арена Ди Сердика" на ул. "Будапеща" 2 – 4.