Кампания за българската музика събира младите таланти в София

София Лайф

10-05-2018, 15:03

Снимка:

wikimedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

За да разберете кога и кои са горещите точки в София, търсете #къдеемузиката

С флашмоб на 10 май в метростанция „Сердика“ стартира кампанията „Място за BG музика“, организирана от "Музикаутор" под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

До края на месеца известни български музиканти и млади таланти ще свирят на ключови места в столицата заедно с ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков“. За целта на метростанция „Сердика“ и „Летище София“, както и в Ларгото са поставени пиана, а мобилни флашмобове ще се организират също в градина „Кристал“ и пред Съдебната палата.

В тях ще участват творци и артисти, сред които Митко Щерев, Калин Вельов, Paraplanner, Хайгашод Агасян, P.I.F., Михаил Белчев, "Мастило", Ангел Добрев, ETNOTIX и много други, които ще покажат #къде е музиката.

Идеята на кампанията „Място за BG музика“ е да демонстрира на гражданите и гостите на столицата богатството на българското музикално творчество, хората, които стоят зад него, както и приемствеността между утвърдените музиканти и новото поколение в това прекрасно изкуство.

На страницата във Facebook „Място за BG музика“ и търсейки #къдеемузиката ще разберете кога и кои са горещите точки за българска музика в София!