Фандъкова присъства на откриването на изложба, посветена на Деня на Европа

Мисия София

10-05-2018, 15:28

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мария Габриел в СУ: Бъдещето на Европа е и цифрово

Кметът поздрави учениците от 32-ро училище като едно от училищата, посланици на Европейския парламент

Радвам се, че изложба със снимки от София е подредена в пространството на един от най-хубавите паркове – този на НДК. През последните години инвестираме в обновяване и възстановяване на градски паркове, в разкриването на културно-историческо наследство на София. За тези 6 месеца София е столицата на Европа. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на изложба, посветена на Българското председателство, заедно с еврокомисар Мария Габриел, евродепутатите Ева Майдел и Андрей Ковачев, министър Лиляна Павлова, предадоха от общината.

Изложбата включва фотоси от "Етюдите на София". Снимките насочват представянето на София към посетителите, гостите и туристите. София е част от Европа със своето многообразие и уникалност. В изложбата са показани знакови места в града: храма "Света София", дал името на столицата, храм-паметника "Свети Александър Невски", ротондата "Свети Георги", планината Витоша, Градската градина и др.

София е древен град с хилядолетна история и археологически и архитектурни забележителности на световно ниво, които могат да се посетят и разгледат. София е и зелен град с богати паркове и градини.

Кметът поздрави учениците от 32-ро училище като едно от училищата, посланици на Европейския парламент.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"