Община Пловдив спира набирането на проекти по Компонент 3 „Гражданска активност“

Мисия Пловдив

11-05-2018, 08:24

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По Компонент 2 „Мобилност“ от Наредбата, текущото набиране на проекти продължава

Община Пловдив съобщава, че спира текущото набиране на проекти по Компонент 3 – „Гражданска активност“ от „Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата и включването им в Календара на културните събития на Община Пловдив“ за 2018г. поради изчерпване на средствата, гласувани в бюджета по този компонент.
Припомняме, че Компонент 3  „Гражданска активност“ подкрепя целогодишно реализирането на различни дейности в сферата на културата: инициативи на творчески формации и артисти, включително любителски и непрофесионални в различните жанрове на изкуството, реализирането на културни инициативи в районите на града, събития, свързани с обучение на деца по изкуства, привличането на хора в неравностойно положение и малцинствени групи към културния живот на града,  поддържане на създадените традиции и народното творчество, както  и създаване на нови форми и жанрове за привличане на различни публики и др. еквивалентни прояви, които се реализират на територията на Община Пловдив с активното участие на местната общественост.
Всеки месец  Комисия, назначена със Заповед на Кмета на Община Пловдив на основание чл.6, ал.3 от Наредбата, текущо разглежда и оценява постъпилите заявления, като към момента са разгледани и одобрени за финансиране проекти на стойност близо 50 000 лева. (Резултатите от всяка сесия са качени на сайта на община Пловдив, в раздел „Култура“.)
В случай, че по Компонент 3 бъдат акумулирани средства, съгласно т.2 от Решение №12, взето с Протокол №1 от 23.01.2018г. , ще бъде оповестено и набирането на проекти ще продължи до изчерпване на средствата.
По Компонент 2 „Мобилност“ от Наредбата, текущото набиране на проекти продължава.