Последен звънец в ПКЗ “Тодор Рачински”

За випуск 2018

На 10 май в Професионална гимназия по земеделие “Тодор Рачински” за последен път удари училищният звънец за абитуриентите от Випуск 2018. Тържествената програма се проведе в двора на учебното заведение, а гости на събитието бяха двамата заместник-кметове на Община Генерал Тошево Георги Георгиев и Деян Димитров, както и Надежда Колева – началник Отдел “ОМДС”.
В богатото си слово заместник-кметът Георги Георгиев се обърна към абитуриентите с пожелание да бъдат горди, че са възпитаници на това училище и че са част от този град.
Директорът на училището Кристиана Иванова награди отличниците от випуска и изрази своята убеденост, че много от зрелостниците ще продължат своето образование във висшите учебни заведения на страната и успешно ще посрещнат предизвикателствата на времето.
Тази година в ПГЗ “Тодор Рачински” бяха раздадени три златни медала – на Симона Мигленова, Пламена Ивелинова и Ели Караниколова.
Тържеството беше съпътствано от богата музикална програма, участие в която взеха ученици от ПГЗ „Тодор Рачински” за изпращане на своите завършващи приятели. Деца от ДГ “Радост” по традиция също се включиха в празника, развеселявайки своите батковци и каки с весел музикален поздрав.