Психолог: Рецидивистите на пътя да полагат общественополезен труд

Животът

11-05-2018, 12:55

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Виждаме едни влакове, които са като факли, виждаме едни автобуси, които са като ковчези

Рецидивистите на пътя да полагат общественополезен труд. Това предлага психологът Христо Монов на фона на зачестилите случаи на агресия и опасни маневри по родните пътища.

"Има държави, в които рисковите шофьори и нарушителите на пътя са задължени да полагат обществено полезен труд в ортопедичните отделения", заяви той пред Нова Телевизия.

"Виждаме едни влакове, които са като факли, виждаме едни автобуси, които са като ковчези", коментира Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка коментира случая, в който родителите си оплакаха, че детето им е блъснато от велосипедист, който впоследствие е избягал: „Има специални места, на които велосипедистите могат да управляват своите велосипеди. Има и специални изисквания. Но няма кой да ги следи”

„В моя квартал, „Овча купел”, изчезна половината от платното, защото някои искали да карат колело. В един град като София много хора биха искали да се спасят от напрежението, карайки колело. Правете го там, където е добре да го правите и за собственото си здраве!”, допълни на свой ред Монов.