Свастики върху голи детски тела - кой носи отговорността?!

Животът

11-05-2018, 13:22

Снимка:

facebook

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Децата са жертва на неглижиране, властта си отглежда шпицкоманди, смята психолог

Снимка от финала за Купата на България между "Левски" и "Славия" взриви обществото. На нея се виждат свастики върху голи детски тела и популярен сред феновете рефрен - "Всички полицаи са гадняри". Едното дете дори е вдигнало ръката си в нацистки поздрав.

"Първо ми хрумна, че държавата липсва в материалния свят и съществува в дигиталния свят. Това са хора, които не са годни да бъдат родители. Проблемът е защо полицията не е стояла долу на пистата. Тези деца са жертва на домашно насилие - неглижиране", обясни психологът Младен Владимиров в ефира на България он еър.

Той подчерта, че държавата трябва да покаже мускулите си превантивно. По думите му от снимката може да предположим, че има базисен фундамент за развитие на агресия. "Тълпата дава форма и норма на агресия", отбеляза Владимиров.

"Само преди две седмици полицайка едва не ослепя от хвърлена бомба от същата тази агитка. Средата е арогантна, агресивна, невъзпитана и проста. Всички агитки произвеждат някакви такива субекти", настоя спортният журналист Крум Савов.

Той допусна, че двете деца от снимката най-вероятно са умален модел на бащите си попита дали някой ще реагира, ако нещо не е показано по телевизията. Крум Савов припомни, че е потърпевш от агитката на "Левски" и си тръгва със счупен череп след един от мачовете на "сините".

"Коментирам зад стъклото на сектор В на Герена, "Левски вкарва гол" - вместо радост и любов двама-трима бащи се обръщат към мен и ми показват пръсти, псуват...", сподели Савов, според когото властта си отглежда шпицкоманди, за да бъдат използвани когато потрябват.

"Абсолютно съм съгласен. Утре за парче пица тези момчета ще бъдат изкарани", добави психологът Младен Владимиров.