Вицепрезидентът Илияна Йотова откри 15-я юбилеен фолклорен събор „С България в сърцето“

През целият ден на сцената ще се изявят певчески, танцови и инструментални групи

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри на 15-я юбилеен общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето“. Тържеството започна с молебен за здраве. 
Приветствиекъм участниците и гостите на събора поднесе кметът на община Каварна г-жа Нина Ставрева. „Фолклорът е съдба за българина където и по света да се намира. Всеки от нас се ражда и живее с него. Всеки наш празник е съпроводен от магията на българската фолклорна музика - вечната, непреходна и живителна частица български дух, която намираме в медения глас на кавала, в отмерения ритъм на танца, в завладяващата и уникална българска песен. Пазете в сърцата си безценните зрънца на вярата, любовта, и онази непреходна и вечна частица български дух, която ни помага да съхраним и днес, и утре, живителната сила на българщината, за да извървим своя път по цветната, като българската шевица, пътека на традицията. Така, както са го правили векове наред другите преди нас. На добър час!”, каза в речта си г-жа Ставрева.
След края на тържествената част, Илияна Йотова поведе традиционното право български хоро, но което се хванаха кметът на общината г-жа Нина Ставрева, участници в събора, жители и гости на Каварна.
През целият ден на сцената ще се изявят певчески, танцови и инструментални групи.
В първият ден в програмата са включени изпълнения на участници в събора. В 21:30 часа е организирана за втора поредна година хоротека под звездите.
Съборът продължава на 12 и 13 май в Каварна.