Преди "Ботев" – "Берое"

Спорт

11-05-2018, 16:11

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Берое“ U19 с победа срещу „Дунав“

Двубоят започва в 20:30 ч.

Днес, 11-ти май, „Берое“ излиза в мач от XXXIV кръг на Първа професионална лига срещу „Ботев“ (Пловдив). Двубоят започва в 20:30 ч. Главен арбитър на срещата е Николай Йорданов от София.

В лагера на „Берое“ има проблеми с окомплектоването на състава. Марко Адамович е наказан за натрупани жълти картони и ще пропусне срещата. Педро Еуженио получи контузия на последната тренировка преди мача и остана извън групата.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Георги Аргилашки, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Борислав Цонев, Мартин Камбуров, Серджио Негрут, Иван Бандаловски,  Карлос Охене, Веселин Пенев, Рубен Бригидо, Георги Динков, Емин Ахмед, Никола Гавов и Мартин Райнов.

Преди изиграването на двубоя „Берое“ се намира на 4 място в класирането с актив от 58 т., а съперникът в утрешния мач е пети с 49 пункта.

Николай Йорданов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Иво Колев и Мартин Венев. Допълнителни асистент-рефери са Ангел Баялцалиев и Вангел Вангелов, а четвърти съдия е Тони Пандарски. Делегат на БФС е Владимир Драгомиров от София, а Костадин Стоичков от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Ботев“ 35 пъти, а 37 са победите за „канарчетата“. 26 са двубоите, завършили без победител, а головата разлика е 128:154 в полза на „жълто-черните“. В срещите до тук в шампионата двата тима записаха две равенства по 1:1, а „зелените“ спечелиха третата среща с 3:2. Най-честият резултат в мачовете между тези два отбора е 1:1 (14 пъти), следван от 2:1 за „Берое“ (9 пъти).

Междувременно днес към тренировките на тима се присъедини нигерийският нападател Съндей Адетунджи, който е на 21 години и ще премине през пробен период, съобщава beroe.bg.