Евродепутат и кметът на Добричката община откриха обновена база в детска градина

Благоустроен е и дворът на детската градина, където са монтирани нови съоръжения за игра

В Деня на светите братя Кирил и Методий депутатът в Европейския парламент Филиз Хюсменова и кметът на община Добричка Тошко Петков откриха обновена база в детска градина "Слънчице" в село Божурово, съобщават от общинската администрация.
В забавачницата се подготвят за училище близо 40 деца, като за част от тях се разкрива нова група в реновиран комплекс. Благоустроен е и дворът на детската градина, където са монтирани нови съоръжения за игра.
Филиз Хюсменова и народният представител д-р Хасан Адемов направиха парично дарение на детската градина, а кметът на общината и председателят на общинския съвет Донко Марев зарадваха всяко дете с играчки и лакомства, информират от общинската администрация. Възпитаниците на "Слънчице" пяха и танцуваха и подариха на гостите сувенири, изработени в ателиета по приложни изкуства. Работилниците са част от проекта "Детска академия за толерантност" на детските градини в общината, който ползва финансов ресурс по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж".