Битката за билярдна Добруджа отново е между Добрич и Каварна

Спорт

12-05-2018, 09:13

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова билярдна лига стартира в Добрич

Днес от 12.00 часа в "No Limit Billiard Club" – Каварна

Традиционното отборно областно първенство по билярд ще се проведе тази събота, 12 май. Арена на това вълнуващо спортно събитие ще бъде отново "No Limit Billiard Club" – Каварна. Първите мачове ще започнат в 12.00 часа, зрителите ще могат да наблюдават изпълненията на най-добрите майстори на щеката в Добруджа през целия следобед, а награждаването се очаква да бъде около 18часа. Всички любители на този красив и интелигентен спорт са поканени да се насладят на играта.

 Отборитена Добрич и Каварна ще бъдат от по четирима състезатели. Всеки от тях ще има по един мач индивидуално в дисциплините осма, девета и десета топка, както и игра на двойки. Отборът, който пръв стигне до 8 победи, ще спечели титлата областен шампион за 2018-та година, купата и златните медали.

 Капитан наотбор "Mystery" – Добрич за втори пореденпът е Мартин Иванов – трикратен годишен шампион на града. Той отново залага на рекордьора по спечелени титли в Добрич Николай Карагеоргиев – Шпикера и на Димитър Узунов, за когото това е пето поредно участие на областното първенство. Новото име в отбора е 17-годишният талант Емо Ангелов – вицерепубликански шампион на България за юноши на девета топка, бронзов медалист на осма и бъдещ участник на Европейското първенство по билярд за състезатели до 19 години през това лято.

 Капитан на "No Limit Billiard Club" – Каварна е Георги Желев, който е достигал до пето място на републиканско първенство по билярд за мъже. В състава са още Димо Ангелов и Петър Атанасов, които вече са ставали областни шампиони и имат сериозен опит от републикански и регионални турнири, както и Кристиян Евелинов, който успешно съчетава на високо ниво два спорта – той е и футболист на Калиакра.

 Първите 3 издания на отборното областно първенство по билярд бяха спечели от домакините отКаварна, а през миналата година тимът от Добрич за първи път стигна до победата.