Провежда се Национален съвет на СДС в София

Политика

12-05-2018, 10:15

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Съветът е свикан от Лукарски по искане на членове на партията

Провежда се национален съвет на СДС в София. Единствено репортер на България Утре бе в залата. Направен бе опит репортерът ни да бъде изгонен от събитието. На въпрос защо медията ни трябва да напусне залата, след като не е гласувано Националният съвет да се провежда при закрити врата за медиите, самият Лукарски е посочил, че той е председател на СДС и взима решенията сам. 

Отново председателят е наел охранители за събитието, които също са се опитали да изгонят репортера ни.


Милко Стрехин, който е координатор за СДС Пловдив, се е застъпил за оставане на медията и е попитал директно: „Защо се крием от медиите и кой реши това.“ За да се справи с охранителите на Лукарски, той е посочил, че има три сърдечни операции и ще се обади на 112, тъй като от разправията му става зле.

В крайна сметка, репортерът ни е трябвало да напусне събитието, като при откриването на Националния съвет, Лукарски помоли представителите на медиите да напуснат.

Съветът е свикан от председателя на сините Божидар Лукарски по искане на членове на партията.

Съветът трябва да реши кога да свика извънредна отчетно-изборна национална конференция на ПП „СДС“, да обсъди предложението за освобождаване и избор на Председател на НЩИ, както и предложението за освобождаване и избор на Главен секретар.

„Считам, предвид тежката ситуация, в която се намира ПП „СДС“, както и нуждата от взимането на спешни мерки за излизане от тази организационна криза, че е необходимо да се съобразя с Вашата загриженост за бъдещето на партията. Предвид това, съгласно чл. 19, ал. 2 от Устава на  ПП „СДС“, свиквам извънреден Национален съвет“, гласи официалното съобщение от Лукарски.

Първоначално бе обявено, че ще се проведе Национално заседание в Пловдив, на което се очакваше да бъде гласувана оставката на Лукарски. След свикването на такова в София обаче паралелното заседание бе отменено и всички от СДС се събраха в столицата.