Ученик от Бургас представя България на състезание по английски в Италия

Мисия Бургас

13-05-2018, 16:14

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургс домакинства Национална среща на ученическите съвети и парламенти

Проверяването и оценяването на материалите от националния кръг се извършва от международния изпитен борд

Христо Андреев е победителят от националния етап на KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018, което е най-голямото училищно състезание по английски език в света./ Level B1/. Бургаският ученик ще представя България на международния етап на състезанието, което ще се проведе в началото на месец септември в Италия. Тази година нашата страна за първи път придоби правото да участва в международната надпревара със свои участници в 4-те нива / А1, А2, В1 и В2/.
Христо Андреев е на 15 години и е  възпитаник на  Немска езикова гимназия „Гьоте“, а от 5-годишен изучава английски език в Училище за чужди езици „Александър“- Бургас, с преподавател Мариета Рохова.  „Успехът на Христо е много ценен, тъй като целта на състезанието е учениците да премерят знанията си по английски език с връстниците си в България /на вътрешноучилищен и национален етап/, а победителите и на международен етап с ученици от други страни. Вярвам, че Христо Андреев ще се предствави блестящо и в Италия“, заяви Мариета Рохова. 
Състезанието KGL се организира от International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment. У нас състезанието KGL се провежда от сдружение „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“. Проверяването и оценяването на материалите от националния кръг се извършва от международния изпитен борд.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"