40 години ДГ „Захарно петле”

Мисия Пловдив

14-05-2018, 12:36

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Майки и татковци се надпреварваха да снимат своите щастливи деца

260 деца, 10 групи, две сгради, учители и лелки, които обграждат малчуганите с любов и грижи – ето ги координатите на ДГ „Захарно петле”, която посрещна своите 40 години с невиждан спектакъл в зала „Строител”. И още: това, по всеобщо мнение, е място, където и най-големите сърдитковци, щом прекрачат прага на градината, започват да се усмихват.
Стотици родители и близки преживяха заедно радостта, че малките им съкровища са очарователни певци и танцьори, а сцената е мястото, където са видими плодовете на огромния съвместен труд между педагозите и децата.
Цв.Лазарова, директор на детското заведение, посрещна лично стотиците гости и благодари на всички за ползотворното сътрудничество в името на щастливото детство на петлетата. Лариса Кътова, заместник-кмет на район „Северен”, с вълнуващи думи честити празника на децата, учителите и родителите и пожела от името на инж.Ральо Ралев здраве и много успехи на малките възпитаници на градината. Поздравителни адреси бяха прочетени от кмета на Пловдив инж.Ив.Тотев, от кмета на района инж.Р.Ралев, от образователни институции в града.
Тържеството откри мажоретен състав от ПГТ „Проф.А.Златаров”, където захарните петлета гостуват всяка година на празнични събития на гимназията. След красивите какички дойде ред на малките артисти, които впечатлиха публиката с невероятната пъстрота на новите си костюми и интересния грим по бузките. Заредиха се песни и танци, които възпламениха възторжената публика. Майки и татковци се надпреварваха да снимат своите щастливи деца, преобразени като зайчета и котенца,  като африкански танцьори и майстори на виенски валс. Експлозия от аплодисменти предизвикаха народните танци „Насред село тъпан бие” и „Заигра се хоро голямо”, по време на изпълненито на които всички деца подскачаха в такт с танцьорите на сцената.      

На детската глъчка откликваха и възторжените родители, а когато настъпи кулминацията – звученето на химна на детската градина и каскадата от фойерверки – залата заехтя от викове „честито”. Незабравимо събитие за ДГ „Захарно петле”, която встъпва в своите 41 години с новоспечелен проект по ПУДООС, реализирането на който през това лято ще я направи още по-добро и желано място за отглеждане на деца в район „Северен”.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен