Иван Тотев даде старт на фестивала „Вкусовете на Пловдив“

Мисия Пловдив

14-05-2018, 14:28

Снимка:

Фейсбук

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тази година събитието ще се проведе в две издания – през пролетта и есента

Второто издание на фестивала „Вкусовете на Пловдив“ бе открит днес от кмета Иван Тотев заедно с Енчо Енев, председател на сдружението на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ в присъствието на много пловдивчани.
Събитието уважиха заместник-кметовете Георги Титюков и Александър Държиков секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев.
Новото сега е ,че пловдивски шеф готвачи ще правят презентации ежедневно на Малката Главна, където ще представят своите кулинарни шедьоври следващите три дни. Успоредно с това се организира и фермерски пазар с продукти от региона.
„Надяваме се, че догодина мероприятието ще е още по-мащабно, тъй като по един интересен начин ще се представят местните кулинарни вкусове и ястия.“, заяви кметът Иван Тотев и разчупи традиционна пита, с което даде старт на фестивала.
Тази година акцентът е върху най-известните, обичани и популярни пловдивски топ-готвачи от ресторантите, които ще правят целодневни презентации.
„Вкусът на Пловдив“ се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия", Община Пловдив и Регионална занаятчийска камара -Пловдив. Партньори на събитието са Сдружение на професионалните готвачи, клуб "Орфей Уелнес" и Фондация "Local Food".
Тази година събитието ще се проведе в две издания – през пролетта и есента.