Председателят на Европейската сметна палата на среща с кмета на Пловдив

Мисия Пловдив

14-05-2018, 17:14

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Насищането на града с живот, с различни мероприятия, добрият темп на развитие на икономиката води до привличане на нови и нови инвеститори

„Дойдох в Пловдив, за да чуя от първо лице какви са предизвикателствата пред бенефициентите на финансови средства от ЕС, когато става въпрос за изпълнение на проекти, и съм много благодарен на кмета г-н Тотев за споделеното от него. Неговите констатации и наблюдения са много полезни и ще бъдат използвани за бъдещата ни одитна дейност. Също така бих искал да пожелая на Пловдив успех в подготовката му за Европейска столица на културата през 2019 г. След днешното посещение мога с увереност да кажа, че това е едно заслужено признание“, това заяви Клаус-Хайнер Лене, Председател на Европейска сметна палата при срещата си с кмета на Пловдив Иван Тотев.
Той бе на първото си работно посещение с представител на местна власт в България. Господин Лене обясни, че е останал много впечатлен от големия брой туристи и културно-историческото наследство, което може да се види в града.
На срещата присъстваха и Илиана Иванова, Представител на България в ЕСП, Председател на Втора одитна камара, Цветан Цветков, Председател на Българската Сметна Палата, Михаил Стефанов, Началник на кабинета, Кабинет на Илиана Иванова, Марк-Оливър Хайдкамп, Аташе, Кабинет на Клаус-Хайнер Лене, Марк Роджерсън, говорител на ЕСП.
 „Истинска чест е да Ви посрещна и да Ви приветствам в Пловдив“, поздрави кметът Иван Тотев. Пред гостите той сподели как градът се е развил през последните няколко години, как администрацията се справя с предизвикателствата за домакинството за Европейска столица на културата, проектите, които се реализират и които ще се реализират през 2019 година. Посочи и различните обекти, които ще са част от културната инфраструктура, които ще се използват за над 300-та проекти догодина, в реализацията на които са включени изключително голям брой доброволци.
„Насищането на града с живот, с различни мероприятия, добрият темп на развитие на икономиката води до привличане на нови и нови инвеститори и увеличаване на заетите в сферата на производството“, посочи кметът Иван Тотев и уточни, че подкрепата на Община Пловдив по отношение на образованието на младите хора е от основните приоритети в политиката на местното управление.
 „Разчитаме на средства по фонд „Флаг“, от Европейската банка за възстановяване и развитие и други финансови инструменти. А всичко това привлича интереса на инвеститорите и на другите европейски и балкански градове“, заключи кметът.