Продължава инициативата за безплатни начални обучения по спорт за децата

Мисия Бургас

15-05-2018, 11:09

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плуване за бебета и деца

Община Бургас е на мнение, че социален акцент трябва да има във всички направления на нейната дейност

За трета поредна година бургаските спортни клубове, които ползват общинска база, са длъжни да предлагат безплатни начални обучения за деца. Тази инициатива на кмета Димитър Николов продължава да е в действие, така че нека родителите се запознаят с новите й параметри.

Целта е на подрастващите да бъдат предоставени още по-достъпни възможности за участие в занимания с физически упражнения и спорт, да се подобри здравният им статус, физическата и психическа дееспособност, свободното им време да се уплътни по смислен начин. Друг от търсените ефекти е откриването на млади и перспективни състезатели, които впоследствие да бъдат поощрени в развитието си. Възползвайки се от тази програма, децата ще могат да се запознаят с различните спортове, с условията, предлагани от отделните клубове, и в перспектива да се запишат за постоянно, ако им хареса.

Община Бургас е на мнение, че социален акцент трябва да има във всички направления на нейната дейност. Затова тя постави участието в програмата като условие към клубовете, които ползват с отстъпка нейните бази.

Програмата е безплатна за децата, които се запишат. Курсовете на обучение в различните видове спорт са с продължителност 8 тренировъчни занятия по 1 час.