Община Пловдив обновява „Ядрото“ в кв. Капана

Мисия Пловдив

16-05-2018, 10:35

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Зоната ще изпълнена с още повече събития, което ще даде допълнителен тласък в културния живот на града

До края на месец май Ядрото в кв. „Капана“ ще бъде напълно с нов облик и ще бъде готово за началото на „Капана фест“. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Той заяви, че Община Пловдив подготвя специална изненада за пловдивчани и гостите на града мястото да бъде използвано през летните месеци концерти и музикални събития на пловдивски изпълнители, Биг Бенд и т.н.

От 1 юни до 30 септември от 21 до 22 часа, един ден от седмицата – петък или събота, ще има концерт, финансиран от Община Пловдив.

„Мястото е проектирано така, че да може да се използва за различни събития. Освободихме целия терен, поставена е електро и ВиК инсталация за допълнителни оборудвания за различни събития и фестивали, поставени са заготовки под плочките, където да могат да се поставят шатри, когато времето е дъждовно. Ще подменим дъските“, уточни кметът.

Зоната ще изпълнена с още повече събития, което ще даде допълнителен тласък в културния живот на града. Ще бъдат поставени и допълнително две камери.

Продължава работата на администрацията и по другите културни обекти – галериите на улиците „Гладстон“, „Съборна“, на „Райко Даскалов“ (бившия магазин Детмаг), площад „Централен“.

Съставена е и работна група за кандидатстване по програмата за културно наследство на МРРБ за 9 милиона лева за двата важни обекта Източна порта и Небет тепе. Идейният проект за Източната порта е внесен за съгласуване от НИНКН, а по отношение на Небет тепе ще реализираме проекта на арх. Пройкова.